Bokomslag National Hockey League - Aros Sport Media AB

National Hockey League

National Hockey League - NHL

Är den främsta professionella ishockeyligan i Nordamerika. Ligan grundades 1917 och har för närvarande 32 lag, 24 från USA och 7 från Kanada. NHL-säsongen pågår vanligtvis från oktober till juni och består av en 82-matcher ordinarie säsong följt av slutspel. De åtta bästa lagen från varje grupp kvalificerar sig till slutspelet, där de tävlar i en bäst-av-sju-serie för att utse Stanley Cup-mästaren. Stanley Cup är den äldsta och mest prestigefyllda trofén i nordamerikansk professionell Ishockey och att vinna den anses vara den ultimata bedriften för alla lag.

Ikoniska spelare

NHL har producerat några av de mest ikoniska spelarna i ishockeyns historia ex. Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Bobby Orr och Gordie Howe. Ligan är också känd för att vara tuff med mycket fysisk kontakt där slagsmål inte är ovanligt.

Nya regler för spelarsäkerhet

Under de senaste åren har NHL gjort en samlad ansträngning för att förbättra spelarsäkerheten och minska antalet hjärnskakningar och andra skador som spelare drabbas av. Ligan har infört nya regler om utrustning, såsom obligatoriska hjälmar och visir för att skydda spelare under matcher.

NHL har också blivit mer internationellt de senaste åren, med spelare från hela världen som spelar i ligan.

Hängivna fans

Förutom action på isen är NHL också känt för sin passionerade & hängivna fans. Många NHL-lag har aktiva välgörenhetsstiftelser som arbetar för att förbättra livet för människor i deras lokala samhällen.

Liga i absolut världsklass

Sammantaget är NHL en idrottsliga i världsklass som har en rik historia och en ljus framtid. Dess engagemang för spelarsäkerhet, internationell expansion och samhällsengagemang har bidragit till att göra det till en av de mest respekterade och älskade sportligorna i världen.

Du hittar våran bok om NHL - National Hockey Leauge, HÄR!

Tillbaka till blogg