Bokomslag Svenska Hockey Ligan - Aros Sport Media AB

Svenska Hockey Ligan

En professionell Ishockeyliga

Svenska Hockey Ligan eller SHL, är den högsta professionella ishockeyligan i Sverige. Grundades 1922 och består av 14 lag från hela landet. SHL anses allmänt vara en av de bästa hockeyligorna i Europa och har några av de bästa spelarna från hela världen.

Hockeyallsvenskan

Ligans två nedersta lag i slutet av säsongen flyttas ner till Hockeyallsvenskan och de två bästa lagen från Hockeyallsvenskan flyttas upp till SHL för kommande säsong. SHL-säsongen pågår vanligtvis från september till april, där varje lag spelar 52 matcher. De sex bästa lagen i slutet av säsongen går vidare till slutspel där de tävlar om SM. 

Producerar unga talanger

En av de unika aspekterna med SHL är vikten av att utveckla unga talanger. Varje lag måste ha ett visst antal unga spelare under 24 år på sin spelarlista. Detta fokus på spelarutveckling har bidragit till att SHL producerat många av de främsta spelarna i svensk hockeyhistoria, även NHL-stjärnor som Peter Forsberg, Mats Sundin och Henrik Lundqvist. 

Spelat stor roll på den internationella arenan

SHL har också spelat en nyckelroll i utvecklingen av internationell ishockey. Ligan har varit värd för många internationella turneringar och har skickat många spelare för att representera Sverige i internationella tävlingar som OS och världsmästerskap. På senare år har SHL också blivit känt för sitt innovativa förhållningssätt till spelet. Ligan har introducerat nya regler och initiativ som syftar till att göra spelet snabbare och mer spännande för fansen ex. ett tre-mot-tre-övertidsformat.

En liga i Världsklass

Sammantaget är SHL en hockeyliga i världsklass som har en lång och stolt historia i Sverige. Dess engagemang för spelarutveckling, innovativa inställning till spelet och fokus på internationell konkurrens har bidragit till att göra det till en av de mest respekterade ligorna i Europa och ishockeyvärlde

Du kan hitta våran bok om SHL - Svenska Hockey Ligan, HÄR!

Tillbaka till blogg