Bokomslag Elitseriens Hjältar - Aros Sport Media AB

Svensk Ishockey

Svensk ishockeys historia

Ishockey introducerades för första gången i Sverige i början av1900-talet, och blev snabbt populär i hela landet. Det första svenska nationella mästerskapet hölls 1922 och sporten fortsatte att växa i popularitet under åren. Ishockey är idag en av de mest populära sporterna i hela Sverige, med en lång historia och en stark tradition av excellens på både professionell och amatörnivå.

SHL - Swedish Hockey League

Är den bästa professionella ligan i Sverige, med 14 lag från hela landet. Ligan grundades 1922 och har sedan dess blivit en av de starkaste och mest konkurrenskraftiga ligorna i Europa. SHL är känt för sin höga spelnivå och skickliga spelare, med många svenska spelare som använt ligan som en språngbräda till NHL.

Producerat många framgångsrika ishockeyspelare

Svensk hockey har producerat några av de mest framgångsrika spelarna i världen, och Sverige har vunnit ett flertal internationella turneringar och mästerskap. Svensk hockey nådde sin första stora internationella framgång 1953, då landslaget vann VM för första gången. Sedan dess har Sverige vunnit VM elva gånger, senast 2018. Landet har även vunnit OS-guld 1994 och 2006, och har varit en dominerande kraft inom internationell ishockey under många år.

Några av de mest framgångsrika svenska NHL-spelarna, som Börje Salming, Peter Forsberg, Henrik Lundqvist, Henrik Zetterberg och Victor Hedman, började alla sina karriärer i SHL.

Du hittar vår bok Elitseriens Hjältar HÄR!

Tillbaka till blogg