Bokomslag Svenska Curlingförbundet - Aros Sport Media AB

Svenska Curlingförbundet

Nationella styrelseorganet för curling i Sverige

Föreningen bildades 1942, arbetar för att främja och utveckla curlingsporten i Sverige. Samt att anordna nationella och internationella tävlingar.

Curling är en sport som involverar två lag med fyra spelare i vardera, som turas om att glida stenar över is mot ett målområde som kallas boet. Målet är att placera stenarna så nära mitten av boet som möjligt, samtidigt som motståndarens stenar slås ur vägen.

Svenska Curlingförbundet

Har ansvar att främja och utveckla curlingsporten i Sverige. Föreningen anordnar nationella tävlingar för alla åldersgrupper och färdighetsnivåer, från junior curlers till elitidrottare.  Föreningen utvecklar skol- och klubbprogram, för att introducera fler till curlingsporten. Dessutom ger Svenska Curlingförbundet utbildning och stöd till tränare och funktionärer för att säkerställa att alla tävlingar genomförs på ett rättvist och säkert sätt.

Utvecklar & stöder curlers på Elitnivå

En av Svenska Curlingförbundets nyckelsatsningar är att utveckla och stödja curlers på elitnivå. Föreningen tillhandahåller ekonomiskt stöd och träningsprogram för de bästa curlers i Sverige, med målet att utveckla idrottare i världsklass som kan tävla på den internationella scenen.

Svenska Curlingförbundet har varit mycket framgångsrika i att utveckla curlers på elitnivå, med svenska lag som tagit flera medaljer i VM och vinter-OS. Några av de mest framgångsrika svenska curlarna är bland annat Anette Norberg som tog två OS-guld och tre VM-guld. Niklas Edin som har vunnit fyra VM och en silvermedalj vid vinter-OS.

En innovativ organisation

Sammantaget är Svenska Curlingförbundet en engagerad och innovativ organisation som har bidragit till att främja och utveckla curlingsporten i Sverige. Genom sina olika program och initiativ har föreningen hjälpt till att fostrat några av de bästa curlers i världen och har bidragit till att lyfta curlingsporten till nya höjder av popularitet och framgång.

Du kan läsa mer om Svenska Curlingförbundet i vår bok, som du hittar HÄR!

Tillbaka till blogg